21 Şubat 2015 Cumartesi

Çocuk Arabası Neye Göre Seçilir.

Çocuk arabası, çocuğunuzla ilgili olarak satın alınması gereken en önemli eşyalardan biri. Farklı satış noktalarındaki farklı çocuk arabası modelleri çocuk arabası alırken karar vermenizi zorlaştırırken Müdür yatrdımcısı, çocuk arabası alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktaları anlattı.


En Önemlisi Güvenlik;
Alacağınız çocuk arabası üzerinde olması gereken en önemli belge TS EN 1888 belgesidir.

Arabalar hafif yapmak uğruna arabalar dayanıksız metallerden yapılabiliyor. Metal aksamının sağlamlığından ve “5 Nokta” emniyet kemeri olduğundan emin olun. Ve emniyet mekanizmasının bebek – çocuk tarafından kolay açılabilir OLMADIĞINI test edin.

Kullanımda Kolaylık


Çocuk arabalarının kolayca açılıp kapanabilmesi ve taşınabilmesi çok önemlidir. Bu bakımdan tek elle katlanabilen modeller kullanımda büyük kolaylık sağlar. Ayrıca arabanın çift yönlü olarak kullanabilmesi ve arabanın katlandığında az yer kaplaması diğer fark yaratan özelliklerdir. Bunların dışında arabanın ağırlığı, tekerleklerinin 360' dönebilmesi araba seçiminde önemli kriterler olabilir.

Bebek İçin Konforlu Oluşu

Doğumdan itibaren kullanılabilmesi için sırt dayanağının tam yatar pozisyona gelebilmesi gerekir. Oturma şiltesinin kalınlığı, sırt dayanağının farklı seviyelere ayarlanabilmesi, tentesinin kademeli olması, ön tepsisinin olması bebeğinizin konforu için dikkat edebileceğiniz faktörlerdir. Kumaşın silinebilir olması önemlidir; ancak kumaşın bebeği terletmediğinden mutlaka emin olmalısınız. Çıkarılıp yıkanabilenler bu durumda daha doğru bir tercih gibi görünüyor.

Yaşam tarzınıza uygun araba

Yaşadığınız ortam ve gittiğiniz yerlere uygun arabaları seçmeniz sizin için hayatı kolaylaştıracağı aşikardır.

Çocuk arabasi çeşitlerini sizin için sınıflandırdık.

Baston tipi çocuk arabası kullanımı ve yer tutması açısından pratik bir araba.
Standart çocuk arabası en fazla kullanılan çocuk arabası iki yonunudekullanılması açısından kullanım kolaylığı sağlar.
Jogger tipi çocuk arabası ön tekeri tek ve buyuktur. Sizin için hamileleik kilolarını vermenişz için tasarlanmış bir arabadır.
Travel Tipi çocuk arabası bu araba çocuğunuzun yattığı yerin çanta gibi ayrılmasını ve aracınıza VEYA farklı bir yere koymanız için tasarlanmış bir aractır. yani araçla çantası ayrılan bu araç arabanıza konması açısından buyuk kullanım kolaylığı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder